16.9.09

el model body shopping Argentí

En aquests dies d'intenses reunions amb empreses TIC locals esitc veien com més enllà de presentacions ambicioses posicionades en el context de la qualitat, en la curta distància l'empresa ofereix els serveis de software factory en base a hores de tècnic a baix preu.

Aquest model es basa en empreses fortament subvencionades (ells en diuen 'subsidios') des de no pagar impostos durant els primers anys, no pagar els costos socials dels treballadors fins el punt extrem d'una empresa que cobra el 5% de les multes de radar a Buenos Aires que es fan amb el seu software. L'empresa va ser creada amb una subvenció oficial a fons perdut.

Això els permet uns costos a l'entorn de 300 € per un enginyer Junior i 500€ per un de sènior. Venent aquestes hores-home a un preu d'entre 9 i 15 euros/hora els marges són aparentment espectaculars.

El model no sembla massa sostenible a llarg termini tot i que queda clar que la seva preocupació és molt a curt termini. Veurem si en els propers dies descobreixo perfils més interessants.

No hay comentarios: