8.7.08

Sentimental Market

Just després de parlar amb un client que m'explicava els problemes que estan tenint els seus clients (lamentablement cap novetat) reflexionava sobre la crisi o el (cicle menys positiu com diuen alguns) i com aquest afecta el nostre ànim i com veiem el propi mercat.

Així, he recordat un vídeo que vaig veure fa poc i l'he trobat al youtube. Si fa un mes em va fer gràcia, a mida que la sensació de bombolla s'incrementa cada vegada té més sentit.

Quan ens relacionem amb d'altres empresaris que ens expliquen el seu pols de mercat ens deixem influir per aquests de la mateixa manera que ells han estat influïts de forma que nosaltres demà influirem en un tercer.

Aquest cercle d'influència mal fonamentada s'agreuja terriblement quan algu de prestigi li dona nom, dades i previsions com fan al video. És llavors quan tot quadra i tot apunta a una davallada molt important que ens confirma el nostre pols de mercat.

Corol.lari: Aquesta infuència la tenim també quan el mercat és alcista.

Així doncs, més enllà de les subprime del vídeo que tot i que ens afecten ens queden més llunyanes, podriem pensar que potser ens deixem portar massa pels sentiments de mercat i massa poc pels nostres indicadors i per dades objectives. El problema és que el mercat des d'un punt de vista macro funciona per sentiments en els seus canvis de cicle i els indicadors només ens serviran entre canvis.

La solució a tot plegat ... ni idea, però la nostra situació no s'hauria de veure més perjudicada pel cicle negatiu del que s'hagi vist beneficiada pel cicle alcista. Si no som una constructora ni venem hipoteques tot i mantenir el pols de mercat hem de seguir amb els nostres indicadors i amb el nostre business plan .

Diuen que el mercat sap descomptar. Aquesta és la manera com sap no repercutir aconteixements positius al.legant que ja estaven contemplats a la posició. Confiem en que sàpiga fer-ho a l'inrevés.

No hay comentarios: