3.2.09

Exemples reals de posicionament vital d'una empresa

Aquests dies sentim parlar de crisi allà on anem, però un cop tenim clar que estem en una situació difícil podem actuar de maneres molt diferents.

Ahir un consultor de la casa em comentava el cas de dos empreses del sector de l'automoció que havia tornat a anar a veure 6 mesos després.

En el primer cas una empresa aposta per la innovació, per adaptar-se i per lluitar. La segona es resigna i intenta hivernar fins que torni el bon temps.

Empresa 1 : El concessionari Opel de Mataró.
Fa sis mesos va entendre que tenia que lluitar per donar viabilitat al negoci i que era moment d'aprofitar les oportunitats. Els temps havien canviat i calia adaptar-se.
Ahir en veure el nostre consultor li va expressar la seva felicitació per la feina fet i per com a través de la pàgina web que els varem crear havien venut cotxes nous i d'ocasió (fins i tot a nous clients de fora). Com extrem li va comentar el cas d'un client que amb la informació de la pàgina web ja havia decidit la compra i ni tan sols volia veure el cotxe. Venia directament a buscar el cotxe.

Aquesta actitud va més enllà de la pàgina web, l'apliquen a tota l'empresa i això els ha permès fer els números fins i tot en els moments que estem i ser una empresa de present i de futur.

Empresa 2 : Un concessionari de cotxes d'una altra marca.
Fa sis mesos no va voler invertir en internet per no gastar i resistir.
Ahir estava sol, tirat a una cadira, desanimat fins el punt de no aixecar-se a rebre una visita. a la pregunta Bon dia, com estem? Va respondre 'cal que contesti? fatal, ets el primer en entrar en tot el dia'. El concessionari era buit. Seguia sense entendre que els temps han canviat i que el passat no tornarà, que cal evolucionar i adaptar-se.Per nosaltres és una gran satisfacció el veure que la nostra feina contribueix al negoci dels nostres clients i ens arma d'arguments per seguir treballant i ajudant a futurs clients.

Algú va dir ‘un problema correctamente planteado es un problema resuelto’. Moltes vegades sembla que alguns empresaris no han entès encara el problema. Potser el govern no ajuda no essent prou sincer en les seves previsions.
La crisi està aquí per quedar-se amb nosaltres força temps. Demà no tornarà la gent a consumir com fa dos anys. Aguantar no es una solució, cal adaptar-se per viure i progressar en la situació actual. Sinó, l’empresa no tindrà aigua per creuar tot el desert.

No hay comentarios: