En el procés de definició i millora de la usabilitat d'un lloc web sovint busquem fórmules ad-hoc per diferents tipus d'usuaris que acaben deixant que l'usuari sigui qui configura el seu interface. D’això fa uns anys en dèiem personalització si era algo bàsic o individualització si anàvem més enllà; ara en diem web 2.0
Això és vàlid (ara estem fent un projecte basat en eye-tracking amb un partner) i dona molt bons resultats tot i les seves limitacions.
A Microsoft tenen una paraula de moda que és ‘experiència’. Utilitzant els seus termes la pròpia experiència farà que canviem la nostra forma de navegar per un mateix lloc. Si busquem la millora de l’eficiència i maximitzar el rati de conversió, l’interface te que adaptar-se a nosaltres. Pot deixar-li la feina a l’usuari però mai serà tant usable com que ho faci per ell.
Un individu és especial i únic però és especialment semblant a un cert conjunt d’usuaris (cluster)
Estic segur que aviat veurem interfaces i viurem experiències que aprendran de nosaltres i que evolucionaran al nostre costat.
A Güell Consulting portem un any desenvolupant una tecnologia en aquesta direcció.
D’aquí uns mesos tindrem la primera beta privada en producció i podrem veure analíticament fins quin punt és capaç de millorar la usabilitat i els ratis de conversió.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario